Hallo,

 

ik ben Kathleen, 44 en moeder van 2 zonen die nu 23 en 19 zijn. Toen de jongens 1,5 en 5,5 jaar oud waren kregen ze de windpokken en een paar dagen later... mama ook. Jarenlang dacht ik dat ik als kind de windpokken gekregen had maar niet de rode hond, nu bleek dit eigenlijk andersom geweest te zijn. Toen ik kind was bestond zoiets als vaccinatieboekjes of allerhande vaccins niet.

Nu ja, toen ik de windpokken kreeg was ik dus ongeveer 26 jaar en in tegenstelling tot wat ze me altijd gezegd hadden (dat als je een kinderziekte krijgt op "oudere" leeftijd je er dan super ziek kon van zijn) was ik er helemaal niet ziek van? maar ik stond helemaal vol met rode blaasjes, werkelijk van kop tot teen. En wat doe je dan... naar de huisdokter. Na onderzoek bleek dat ik inderdaad vanbinnen en vanbuiten vol blaasjes stond, ja vanbinnen ook : in mijn oren, mond en keel... ik zag ook altijd een zwarte stip, die ik voor het uitbreken van de blaasjes helemaal niet zag. De huisdokter verwees me door naar de oogarts met de raad om dat zo snel mogelijk te laten nakijken want volgens hem kon dat een windpok zijn die aan de binnenkant van het oog stond. Zo gezegd, zo gedaan... Na 2 dagen mocht ik al naar de oogarts en werd daar grondig onderzocht, na een half uur riep de oogarts er nog een paar dokters bij en uiteindelijk zaten er 4 dokters voor me die me grondig zaten te bestuderen.

En dan viel het verdict : "onmiddellijke opname mevrouw, u mag absoluut niet meer naar huis" Natuurlijk sloeg ik in paniek en waarom ? Mijn oogdruk was gestegen tot 63 terwijl een normale druk in het oog tussen de 10 en 15 ligt. Van een verhoogde oogdruk kan vanalles voortkomen : hersenbloeding, blindheid, enz... dus ik was er geen dag te vroeg. Na dagen en weken onderzoek stelde men vast dat de oorzaak "onbekend" was, ondertussen waren de windpokken natuurlijk verdwenen, maar...  Door de verhoogde druk in mijn rechteroog is de oogzenuw beschadigd en is er een blinde vlek ontstaan. Bij oude mensen kan zoiets spontaan voorkomen door de leeftijd maar de druk komt nooit zo hoog en het kan simpel opgelost worden door oogdruppels te gebruiken, glaucoom noemen ze die aandoening. In mijn geval kon zoiets niet door de leeftijd komen, ook niet door een hersentumor (want dat was ook een optie) tja waardoor dan wel ???

De dokters noemen het een medisch mysterie, ik ben er van overtuigd dat het een gevolg is van de windpokken. Wat is hiervan op de dag van vandaag nog steeds het gevolg : ik heb geen dieptezicht meer, heb nachtblindheid, moet dagelijks druppels in mijn oog doen en dit levenslang en ben ongeveer 90 % van mijn zicht verloren in mijn rechteroog door de blinde vlek en zenuwbeschadiging. Opereren is geen optie, een bril ook al niet want zoals de oogarts onverbloemd zei : " mevrouw we kunnen een blinde ook niet doen zien". Ja je leert er mee leven en je past je er naar aan, maar het hoefde zo niet te zijn, mijn linkeroog krijgt bij mij jaarlijks onderzoek nog steeds 10/10, perfect dus. Rechts... jullie hebben het verhaal gelezen.

Ik geef jullie een goede raad : laat jullie kinderen vaccineren, de gevolgen van een "simpele" ziekte zijn soms niet te overzien en er leren mee leven is helemaal geen pretje. De mogelijkheden zijn er, maaK er alsjeblieft gebruik van. Een simpel spuitje kan een heel groot verschil maken !!!